Mesleki Eğitim Merkezi Programı

23.12.2021 2278

Tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin bünyesinde ustalık ve kalfalık belgesi verebilen, akademik dersler tamamlandığında Anadolu Meslek Lisesi diploması düzenlenebilen ve 1 gün okulda 4 gün işletmede mesleki eğitim verilen Mesleki Eğitim Merkezi Programları açılmıştır. Öğrenci 11. sınıfa gelince kalfalık 12. sınıfta ustalık belgesi almaya hak kazanır, hali hazırda iş yerinde sigortası varsa kalfalıktan başlar. Okurken para kazanarak iyi bir meslek sahibi olmak isteyen öğrencileri genç istihdamının artması için okulumuza bekliyoruz.

MESEM nedir?

Mesleki Eğitim Merkezi Programı, okulda verilen teorik eğitim ile işletmelerde yapılan pratik eğitimin bir bütünlük içerisinde uygulandığı, bireyleri bir mesleğe hazırlayan, mesleklerinde gelişmelerine olanak sağlayan, kalfalık/ustalık belgesine ve diplomaya götüren program türüdür.

Kayıt şartları nelerdir?

• Yaş sınırı yoktur, kayıtlar yıl boyu devam eder.
  • En az ortaokul bitirmiş olmak gerekir.
  • Meslek öğrenimi için öğrencinin sağlık durumunun elverişli olması gerekir.
  • Devamsızlık ya da okuma hakkı bittiği için okulla ilişiği kesilen öğrenciler de bu programa kayıt yaptırabilmektedir.

Öğrencinin sosyal ve  mali hakları nelerdir?

İşletmeler öğrenciye, asgari ücretin net tutarının %30'undan az olmayacak şekilde ücret ödemek zorundadır. (2021 yılı için 767,28 TL)

Mesleki eğitim merkezi programının yapısı nasıldır ?

Çırak öğrenciler haftada 1 veya 2 gün okulda teorik eğitim, 3 veya 4 gün işletmelerde pratik eğitim alırlar.

23-12-2021