Mezuniyet

Mezuniyet

25.01.2018 799

Toplam kaç kredi ile mezun olabiliyorum?

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ALANLARA GÖRE MEZUNİYET KREDİSİ

ALAN ADI

ORTAK + SEÇMELİ DERSLER KREDİSİ

Alınması Zorunlu Alan Kredisi

Başarılması Zorunlu Alan Kredisi

TOPLAM

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi

116

132

126

242

Tekstil Teknolojisi

116

132

126

242

 

Lise diploması ile kayıt yaptıran öğrenciler seçmiş olduğu bölümün meslek derslerini yüz yüze eğitimle başarılı bir şekilde bitirmeleri halinde mezuniyetleri yapılır. Lise diploması ile kayıt yaptıran öğrenciler ´´ALAN´´ derslerinden sorumlu tutulmazlar.

Meslek Lisesi ara sınıflarından gelerek Meslekî Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrencilerin, Meslekî Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmeleri için diğer şartları (kredi, dönem) taşısalar dahi Meslekî Açık Öğretim Lisesinde en az bir dönem sınava katılmaları gerekmektedir. Zorunlu dersleri olmasa dahi en az bir seçmeli dersten sınava girmeleri gerekmektedir.

 

 Mesleki Açık Öğretim Lisesini kaç dönemde bitirebilirim?

Öğrencilerimiz kayıt olduklarındaki öğrenim durumlarına göre Mesleki Açık Öğretim Lisesinde öğrenim görecekleri süreler değişiklik göstermektedir.   Öğrenciler toplam 8 (Sekiz) dönemde (bu dönemlerin 6 (altı) dönemi yüz yüze eğitim ile ilgili dönem) gerekli krediyi tamamlamak kaydıyla mezun olabilirler.

 

Yüz yüze eğitimimi bitirdim. Neden mezun olamıyorum?

Yüz yüze eğitimi bitirmek tek başına mezun olmak için yeterli değildir. Döneminizin en az sekiz olması ve zorunlu ortak dersinizin kalmaması gerekiyor.

 

Mezun oldum. Mezuniyet Yazısını nasıl alabilirim?

Mezun olan öğrenciler mezuniyet yazısını e-devletten veya kayıtlı oldukları yüz yüze kurumlarından alabilirler.

 

Diplomamı nasıl ve nereden alabilirim?

Dönem sonunda mezun olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilmektedir. İlinizdeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu MAOL internet sayfasından kısmından görebilirsiniz.

Diplomasını teslim alamaya gidecek öğrencimiz yanında içinde bulunulan yıl için belirlenen Diploma Harç Ücretini yatırdıklarını gösteren dekontla başvurmaları gerekmektedir.

Şayet öğrencimiz Mesleki Açık Öğretim Lisesinden Çıkma Belgesi aldı ise Diploma Harç ücretini yatırmadan Çıkma Belgesinin aslı ile başvurması gerekmektedir. Diplomayı öğrenci yerine bir başkası alacak ise bu kişinin noterden vekil tayin edilmesi gerekmektedir. Vekilin Noterden alınan vekâlet ve yukarda belirtilen öğrencinin getirmesi gereken evraklardan biri ile başvurması gerekmektedir.

Kaynak: MAOL