04.06.2020 528

Okulumuz 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında Ferizli Kız Teknik ve Meslek Lisesi adıyla, Şehit Hakan Bayram Lisesi binası içinde hizmete başlamıştır. Sadece kız öğrencilere yönelik olarak açılan okulumuzun bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Tekstil Teknolojisi olmak üzere iki alan mevcuttur. Okulumuz açıldığı binada hizmet verdikten sonra ayrı bir okul olarak Şehit Hacı Uzun Ortaokulu bahçesinde yer alan prefabrik binaya taşınmıştır. Burada 63 kişiyle ilk mezunlarını vermiştir. 2013-2014 öğretim yılında Ferizli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak isim değişikliğine uğramıştır. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı başında ise okulumuz Ferizli Recepbey Endüstri Meslek Lisesinin eski binasına taşınarak eğitim-öğretim hayatına burada devam etmektedir. Halen bünyesinde Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Tekstil Teknolojileri alanları bulunmakta ve sadece kız öğrencileri kabul etmektedir.

Bununla birlikte okulumuzda 2017 yılından itibaren "Uygulama Sınıfı" birimi faaliyete geçmiştir. Ayrıca Tam Gün Tam Yıl Eğitim kapsamında "Mesleki Açık Öğretim Lisesi" eğitim faaliyetleri 2016 yılından beri sürmektedir. Aralık 2021 tarihi itibariyle de bünyemizde "Mesleki Eğitim Merkezi" programı uygulanmaya başlamıştır.